WERKWIJZE
De bedoeling is dat Corbu u blij maakt met idee├źn en u overtuigt van onze deskundigheid & meerwaarde voor het bouwproces. Vaak blijkt deze eerste kennismaking een aanleiding te zijn voor een nadere samenwerking. Voorwaarde is wel dat u duidelijke foto’s en tekeningen meebrengt.

Zie een eerste kennismaking als een proefrit bij de autodealer. Dit kan op locatie, bij u thuis, of aan de werktafel van Corbu in Utrecht.

Corbu biedt twee manieren van kennismaken en samenwerkingen:

  • schetsen en kletsen
  • 1 + 1 gratis

SCHETSEN EN KLETSEN

Stap 1 – Schetsen en Kletsen (gratis service)
eerste kennismaking met de maximale inzet van creatieve schetsen en gezelligheid

Stap 2 – Ruimtelijk Ontwerp en Bouwvergunning
ruimtelijke en visuele vertaalslag van uw wensen als voorbereiding op de bouwovereenkomst met een aannemer en het aanvragen/compleet indienen van een bouwvergunning waarbij wij als gemachtigde optreden tijdens het communicatieproces met de gemeente

Stap 3 – Technisch Ontwerp
het veiligstellen en controleren van al uw technische en visuele wensen tijdens uitvoeringsproces in overleg met aannemer, constructeur, installateur, uitvoerders, leveranciers en gemeente

Zie een Technisch Ontwerp als het maken van een montagehandleiding voor de uitvoerende partij op basis van uw technische en visuele wensen.

1 + 1 GRATIS
Voor sommige mensen gaat het bij een eerste kennismaking niet alleen om ontwerpadvies, maar ook om het advies van een ervaren aannemer. Bovendien: voor sommige mensen is samenwerken met een architect op een traditionele manier te uitgebreid.

1+1 GRATIS wil zeggen: tijdens het kennismakingsgesprek zit naast Corbu de architect een aannemer aan tafel. Vervolgens wordt voor een vast bedrag de bouwvergunning ingediend en op basis van deze vergunningsaanvraag kunt u een aannemer selecteren.

Hieronder vindt u een stapsgewijze uitleg:

Stap 1 – eerste kennismaking met de inzet van architect en aannemer

Stap 2 – Ontwerpen en Offreren: ruimtelijke en visuele vertaalslag van uw wensen in combinatie met het advies van een aannemer

Zie Ontwerpen en Offreren als een onderhandeling bij de autodealer waarbij de puntjes op de i worden gezet met betrekking tot de uitgangspunten, bouwkosten, oplevering en garantie; met de meerwaarde van een architect en een aannemer aan de onderhandelingstafel voor het waarborgen van de esthetische en bouwtechnische kwaliteit.

Stap 3 – Bouwvergunning en Realisatie: bouwkundige uitwerking, compleet verzorgen van de bouwaanvraag en realisatie van het bouwproject door een aannemer