De bestaande woning is in staat van verval. Door interventie van Corbu werd het economisch haalbaar om de woning duurzaam te renoveren en van nieuw wooncomfort te voorzien.
Corbu ziet dit als een belangrijke taak van de energietransitie. Bestaande woningen verdienen een kans. Er kan in bestaande situatie goed met hout worden gebouwd. Door de woning aan de binnenkant te betimmeren en van isolatiemateriaal te voorzien worden de energielasten aanzienlijk beperkt. Dit scheelt in de portemonnee en dit scheelt energieverlies ten koste van het milieu. Door het dak en de buitenruimte zo groen mogelijk te maken, wordt de warmtebelasting in de wijk gereduceerd en verbetert het micro-klimaat in de wijk voor insecten en vogels.
Volgens de stedebouwkundige van de gemeente Utrecht is het dakenlandschap kenmerkend voor deze wijk en dient een plan hierop gericht te zijn. Corbu vond het een beetje vreemd. Een rommelig dakenlandschap is meestal een gevolg van gebrek aan regie. Na onderzoek bleken er meerdere woningen te zijn die een extra bouwlaag hebben. Zodoende kon Corbu een plan ontwerpen passend bij deze woningen en in aansluiting op het bestaande dakenlandschap.
Licht speelt een rol. Door daklichten waaiert licht door de woning. Een patio zorgt voor licht op de beneden verdieping met zicht op de straat door een nieuw zijraam. Met bovenstaande tekening heeft Corbu willen verbeelden dat deze wijk dit plan als een klein kunstwerkje verdient en anderen inspireert om te investeren in bestaande woningen.