Woensdagochtend was Corbu op de koffie bij de aannemer die trots de resultaten van de verbouwing in Oog in Al met hem deelde. De aannemer was verheugd over het resultaat.

“Ik vind het erg mooi geworden!”

De zwarte houten latten hadden hem veel tijd gekost, maar het viel helemaal niet tegen. Hij complimenteerde Corbu voor zijn lef en doorzettingsvermogen om hem te overtuigen van de kwaliteit.

Een dame sprak de aannemer aan in het voorbijgaan. “Beste meneer, heeft u dat gemaakt?” “Jazeker,” antwoordde de aannemer in zijn vuile kloffie. “Ik vind het erg mooi geworden, een duidelijke verbetering hier zo op de hoek.” De aannemer was blij verrast. Want veelal krijgt hij negatieve opmerkingen over rommel of lawaai.

De woning is nog niet ingedeeld. Binnenkort komt de woning in de verkoop: het is aan de nieuwe bewoners om te bepalen wat de nieuwe indeling wordt.

“De aannemer was blij verrast.”

Corbu had een studie gedaan naar indelingsvarianten. Er is veel mogelijk: woonkamer op de eerste verdieping, apart kantoor voor twee personen op de begane grond. Ook is het mogelijk totaal 5 slaapkamers te maken. Kortom, ruimte genoeg voor gezinsuitbreiding.