Door velen worden platte daken verguisd. Het platte dak lijkt men vooral te associëren met een zielloze kantoorruimte, opslagruimte of fabriekshal. De gemeente Utrecht had als visie in de wijk Terwijde een cluster van kubus woningen toe te staan als onderdeel van een eiland. De kubusvorm impliceert een plat dak en strakke witte vormgeving zoals gebruikelijk bij moderne architecten.
Corbu kreeg de vraag een ontwerp te maken. Nu is Corbu specialist platte daken, want de Franse architect Le Corbusier (1887–1965) was gek op witte strakke dozen.
De idee van Corbu was een vierzijdige oriëntatie te creëren in de woning: op elke hoek van elke gevel een raam, 2 keer dicht bij elkaar, 2 keer ver van elkaar af. Op de beneden verdieping kun je parkeren en is er ruimte voor opslag. Via de trap kom je binnen in de woning en loop je om de kern heen naar de keuken en woonkamer. Deze ruimte is L-vormig.
Via een tweede trap kom je op de bovenverdieping met de drie slaapkamers en badkamer. Elke slaapkamer heeft een andere oriëntatie op de omgeving. Boven de trap bevindt zich een dakraam voor natuurlijk licht.
De gevel is ontworpen met een grijsblauwe langwerpige natuursteen in gedachte. De subtiele horizontale laagjes benadrukken de kubusvorm als een geometrisch beeldhouwwerk: door het ruwe oppervlak en de nuances van de steen oogt het oppervlak van dichtbij levendig als tegenstelling met de strakke vorm van de kubus. De vierkante ramen met zwarte frames kunnen opzij worden geschoven, zodat de binnenruimte een soort balkon wordt en als veranda kan worden gebruikt met zicht op de omgeving.
Door de balustrade van glas te maken wordt het contrast tussen de transparante openingen en de gesloten gevel versterkt. Op de begane grond zijn de schuifdeuren van eikenhout gemaakt. Dit legt de nadruk op het gebruik van een natuurlijk materiaal en past goed bij de functie van bergruimte of stalling.
De tegenstelling tussen de geometrie van het ontwerp (de kubus) en de materialisatie wordt zodoende door de verschillende nuances benadrukt.