Corbu dacht aan vakantie. De vakantieparken zijn volgeboekt. Het ene park is het andere niet. Tiny houses zijn in trek, net als de Glamping of een Farmcamp. Alhoewel, je weet het nooit met de boeren en hun trekkers. Beach Houses of slaapstrandhuisjes zijn er ook in overvloed, strak op een rij, denk aan Westkapelle of Groede. Een ander mooi initiatief zijn de Greenhuus ecolodges in Grevelingen.

Veelal zijn die huisjes afgestemd op een gezin van vier, zo klein mogelijk maar altijd met de mogelijkheid vier mensen erin te proppen. Na een vraag van een klant zat Corbu te fantaseren over een stekje voor 2, met een fatsoenlijke leefruimte en een moderne styling, niet groter dan 10×4 meter.

Veel ontwerpen hebben een puntdak, blijkbaar vinden de mensen dit passen bij een huisje op het strand. De auto zien we ook steeds terug: een grote ergernis van Corbu. “Kamperen doe je niet op een parkeerplaats,” dacht Corbu bij zichzelf.

Zo ging Corbu op zoek naar een stekje voor 2: sjek je stekje zogezegd. Het ontwerp heeft als bedoeling dat het kan worden gemaakt in de fabriek en op een vrachtwagen naar de bestemming kan worden gebracht. Er is geen voordeur. De glazen pui is de entree. De deuren kunnen worden opgezet. Er is een kleine keuken, met zithoek, doorloop naar achter met kasten, slaapkamer en badkamer, veel optimaler kan het volgens Corbu niet.

Zo biedt dit zomerhuis aan de voorzijde een panoramisch uitzicht. Het overdekte terras heeft de functie van een veranda, waar je kunt schuilen voor de zon. De ramen zorgen voor veel licht en kunnen worden worden geopend om te ventileren en te verkoelen. De kozijnen zijn van hardhout, qua styling is het een knipoog naar de beste ontwerpen van Gerrit Rietvield uit de jaren 60.