799 CorbuSTRAK

Strak wil zeggen: zo eenvoudig mogelijk maar niet eenvoudiger. Het is een uitdaging om een ontwerp voor een huis strak te maken. Want te strak is niet goed. Het ontwerp verliest daardoor karakter.

Corbu maakt er zogezegd een sport van, om te zoeken naar combinaties van architectonische elementen die het ontwerp strak maken en tegelijkertijd voldoende detail hebben. Soms is het de kleur, soms de daklijst, soms de compositie. Er zijn vele facetten die een rol spelen tijdens het ontwerpproces. Het is aftasten en goed kijken naar voorbeelden om na te gaan wat als CorbuSTRAK door kan.

Niet alle ontwerpen worden gerealiseerd. Dan is het ontwerp een experiment. Een onderzoek naar beeld, compositie, verhoudingen, maten en kleuren. Dit onderzoek vindt Corbu waardevol, het hoort bij zijn vak en het ontwikkelen van vaardigheden. Corbu ziet deze tekeningen als etudes, kleine studies om de vingers te oefenen, met de hoop dat op een dag bij wijze van spreken goede muziek tot stand komt in de vorm van een gebouw.