789 Urban Oasis

In grote delen van de wereld komt zuiver water niet vanzelfsprekend uit de kraan. Een opdrachtgever, die zich inzet voor de ontwikkeling van waterzuivering en distributie, vroeg Corbu een impressie te maken voor een gebouwontwerp ter promotie van een duurzame watervoorziening.

Corbu ging aan de slag en bedacht een gebouwconcept op basis van een omsloten binnenterrein. Het gebouw omsluit dit terrein als het koesteren van een oase. De vorm wordt gemanipuleerd op basis van zicht en regenwater. Het uitgangspunt is daarom biofiel: zowel het landschap en als het gebouw staan in het teken van deze duurzame waterbron.

Onder de grond van de binnentuin bevindt zich een hypermoderne waterinstallatie. Deze installatie maakt het mogelijk de binnentuin van vers water te voorzien. Mensen van buiten kunnen hier water “tanken” zoals je brandstof tankt, tegelijkertijd zien deze bezoekers de vruchten van de waterbron als een hof van Eden.

Het gebouw is bestemd voor verschillende functies die gebruik maken van dit binnenterrein waarbij het duurzaam gebruik van water een centrale rol speelt. Het is een ontmoetingsplek, je kunt er eten, rondwandelen, exposities bekijken en je verdiepen in de watertechnologie.