786 In het verlengde van een rijtje

Ter hoogte van het Gelderse Hout, niet ver van de Flevopolder, vroeg een meteoroloog of Corbu wilde nadenken over een uitbreiding voor zijn woning.

De woning was de laatste woning in een geschakeld rijtje. Ons plan was de garage (bruin) bij de woonkamer te betrekken en op de garage stelden we voor een extra verdieping te bouwen (blauw), met een raam precies in het verlengde van de gang. De opbouw zorgde voor een extra accent in het verlengde van het rijtje en de zijwaartse oriëntatie werd binnen benadrukt door het zicht naar buiten.

Aan de achterzijde ontwierpen we een balkon (groen). Aan de voorzijde een stalling (rood) voor fietsen en speelgoed. De stalling diende tevens als draagconstructie voor de opbouw.

Na oplevering belde Corbu aan. De meteoroloog was verbaasd over de hoeveelheid extra leefruimte die het ontwerp had gecreëerd. Ondanks twijfel over het raam, werd de fijnste plek in de woning door dit raam bepaald.