Corbu kreeg de vraag van een kennis uit de omgeving Utrecht of we een carport voor hem konden ontwerpen. Het moest een flexibele carport zijn met drie functies: pergola, terrasuitbreiding en opslagruimte.

Ons voorstel is een stalen raamwerk en lijkt op een tempelachtige structuur. Binnen dit raamwerk is het mogelijk om de gevel op verschillende manier op te vullen: niet met steen, maar bijvoorbeeld met schuifdeuren of houten panelen afhankelijk van het budget.

Een extra optie is dat het raamwerk kan worden uitgebreid als onderdeel van een uitbouw van de woonkamer aan de achterzijde van de bestaande woning. De dakramen kunnen op elke gewenste plek tussen de balken van het dak worden geplaatst, voor licht op die plek waar het gewenst is.

Dit model is in vele varianten toepasbaar: zie de illustratie van het ontwerp daarom als een handleiding voor het bouwen van je eigen carport.

Een jaar later…

Onze handleiding werd op prijs gesteld, want onze kennis ging aan de slag. Zijn woning uit de jaren 30 vormde een inspiratiebron voor de toepassing van slanke stalen kozijnen gebruikelijk in die tijd. Ook moest de kleur in overeenstemming zijn met het huis. Uiteindelijk werden het drie schuifbare stalen deuren met de uitstraling van een werkplaats in de jaren 30, alsof Gerrit Rietveld hier zijn werkplaats zou hebben gehad in plaats van op de Adriaen van Ostadelaan.